Fannicklas Cup 2012

  
I lördags avgjordes den prestigefulla tävlingen Fannicklas Cup, som anordnas en gång per år.
Några riktiga spelnördar samlas för att tävla i fem olika kategorier (racing, musik, arkad, shooter, fighting) och därefter samla poäng i varje gren, beroende på vilken plats man kommer gentemot de andra. Den med högst poäng i slutet av kvällen är vinnaren av Fannicklas Cup!
 
Det var tredje året i rad och denna gång var första gången hemma hos oss i Igelboda. Några få trotsade avstånd och regn och tog sig hit. Jag hade förberett lite spelsnacks och en sjukt god fruktbål. Vi spelade på två tv-apparater och så arkaden.
 
Pac-man-mördegskakor, små pixelbrownies i form av Mario och så några konstiga Tetrismarshmellows. 
 
 
Årets priser (till de tre bästa i turneringen, den som vann frågesporten och den som kom sist):
 
 
GRENARNA I TÄVLINGEN:
 
 
Arkadgrenen i år var klassiska Pac-Man. Nicklas hade övat några gånger veckan innan, Jonas hade också övat en del. Olle har kommit tvåa i Retrogatherings tävling. Spännande spännande!
 
Olle hade tyvärr otur i sin runda, Jonas kom långt ifrån sitt rekord. Det slutade med Nicklas etta, Erik tvåa och Joans trea. Såhär såg poängen ut:
 
(Vinnaren får förresten 10 poäng, tvåan 8, trean 7, fyran 5, femman 4, sexan 3, sjuan 2 och den som kom sist får 1 poäng.)
 
 
Nästa gren var gitarr i Rock Band 2. Låten var "Still Alive" med GLaDOS, valfri svårighetsgrad.
 
 Vi visste från början att förstaplatsen stod mellan Nicklas och Jonas, som båda kör på expert och, på en bra dag, kan träffa alla toner! Extra spännande blev det då Jonas missade en not precis i slutet! Väldigt nervöst för Nicklas när han skulle spela efteråt. Lyckades han träffa alla? Nej! Han missade också en ton, men på grund av bra användning av Star Powers och så vidare lyckades Nicklas vinna över Jonas med ca 5000 poäng.
 
Det var stränga regler i år, ingen övning innan (på något spel) och om man "failar" på en låt så får man 0 poäng. Så detta blev poängen:
 
 
 
Årets shooter blev Zero Wing (du kanske känner igen spelet mest för världens sämsta översättning resulterande i: "All your base are belong to us" bl.a..). 
 
Nicklas har övat lite lagom och han visste att de största hoten var shooterguden Erik och så Olle. Skulle han kunna klämma förstaplatsen?
 
Erik var lagom kaxig efter sin runda, och det var en mycket bra score, men banne mig om inte Nicklas tog sig till bossen på sjunde banan och slog ner allt motstånd!
 
 
I racing- och fightingspelet körde vi cupspel. Man lottades in i ett schema och ska försöka vinna mot alla för att ta sig till toppen.
  
I detta spel blev det först två matcher, sedan mötte de två bästa i pool A de två bästa i pool B och vidare de två som kom sist i första matchen spelade mot de två som kom sist i andra matchen.
 
Det blev en väldigt räfflande final där Jonas ledde hela racet, men Daniel kom ifatt sista halvan i sista rundan, på mållinjen kom dock Nicklas från ingenstans och vann med 2 tiondelar över Daniel! 
 
Resultatet blev detta:
 
 
 
 
Fightingspelet i år var Soul Calibur 2, till Gamecube. Många spelade med Kilik, Nicklas har övat hela veckan med Ivy. Vi hade inte så stora förhoppningar om en förstaplats för honom, men top 3 iaf..?
 
 
Alla lottades som sagt in i ett schema, första matchen fick Nicklas möta Anders. Där blev det en 2-0 vinst ("förlorarna" möter sedan varandra så att man vet exakt vilken plats alla kom på).
 
Därefter mötte han Jonas (som  i sin tur vunnit över Olle med 2-0). Nicklas vann.
 
Sedan var det redan dags för FINAL, mot Erik. Han hade spöat först Magnus och sedan Daniel för att komma till final. Sjukt spännande match, Nicklas med Ivy och Erik med Mitsurugi. Nicklas vann första set, Erik vann andra.  Sista set vanns av... Nicklas! Se slutet av finalen här!
 
 
Placeringarna blev annars:
 
Matchen om tredje pris spelades mellan Olle och Daniel. Också spännande att kolla på!
  
Istället för "Achievements-tävlingen" vi haft föregående år körde vi nu en frågesport med tv-spelsfrågor. Den rullade som en skärmsläckare i köket och folk fick svara på frågorna och lämna lappen i en liten låda. Vi hade en utslagsfråga ifall de bästa skulle ha samma poäng.
 
Klicka på bilden för att se frågorna.
 
Den var uppskattad och folk var jätteduktiga! Erik vann på 16 poäng (av 20 möjliga), Olle kom tvåa med 15 poäng. Bra jobbat! 
 
Jag vet inte om någon tänkt på det, men när grenarna var avslutade och det var dags att räkna poängen så hade Nicklas tagit samtliga fem förstaplatser! Erik var nära på att ta honom i Soul Calibur 2 och Daniel var nära i Sonic & Sega.. Här har ni poängen efter tävlingen:
 
Som ni kan se vann Nicklas med 50 poäng, Erik kom tvåa med 35 poäng, Jonas kom trea på 24 poäng! (väldigt jämnt där på tredje, fjärde och femte plats!). Såhär glada blev pristagarna: (Erik med två priser eftersom han kom tvåa och vann frågesporten.) Nicklas får sitt namn ingraverat på vandringspokalen (igen!)
 
Eftersom Nicklas vann både 2010 och 2011 också har vi nu funderat på att döpa om tävlingen till "Vem kan slå Nicklas", eller "Vem kommer tvåa i Fannicklas Cup?". ;) Jag tror dock att det finns några rejält revanschsugna inför nästa år! Längtar redan!

Resten av kvällen sjöngs det Lips, spelades Trials, Ketsui (som Erik tagit med sig), Garou, Ibara och hade det allmänt skoj.
 
Tack till alla som kom och gjorde kvällen fantastisk! 

RSS 2.0