Fannicklas Cup 2013

 
Äntligen, efter lång tids förberedelse, var det i lördags, den 28:e september, dags för årets Fannicklas Cup. Vi kommer alla ihåg hur det gick förra året. Och året innan dess. OCH året innan dess! Nicklas vann, ofta överlägset. Den här gången hade vi nästan alla från förra året (plus några till) och de var revanschsugna! 
 
Jag hade dukat upp med det sedvanliga smörgåsbordet av snacks.
 
13 personer deltog i årets tävling. Bäst av, ja, typ allt, var att Linda och Mattias kom ner från Borlänge, sov över och tävlade! Tyvärr fick de reda på spelen ett par dagar innan, medan alla andra hade haft två månader på sig att öva, oops...
Såhär såg det ut i de olika spelen:
 
Faktiskt en favorit i repris. Första året, 2010, körde vi detta spel på samma maskin. Men eftersom det bara deltog 6 stycken då (4 utom mig och Nicklas) så kände vi att det var dags igen. Då Jonas faktiskt innehar alla våra 5 highscore-platser på maskinen fanns det definitivt en förhandstippad vinnare.
 
Många hade problem redan från början och få tog sig till andra banan. Mattias såg väldigt van ut vid spaken och spelade sig till 5000 poäng, som till slut gav honom en femteplats. Daniel fick nästan 10 000 och ledde innan Nicklas kom och fick hela 46 000. Jonas koncentration var på topp när det var hans tur, det gick knappt att få kontakt med honom. Svetten rann och rösten darrade, men han hade inte behövt vara nervös. Han passerade Nicklas och tog 79 100 poäng och 12 välbehövliga poäng i tävlingen.
 
 
Shootern till Saturn spelades ute i köket. Hur mycket poäng kunde man få på en credit?
 
Även om Nicklas är väldigt bra på shooters visste vi att Erik är ännu bättre. Denne hade dessutom övat flitigt inför tävlingen, så Nicklas koncentrerade sig på att ta en andraplats (något han också gjorde, som väntat efter Erik). Andra som glänste var Thomas, Zebbes kompis. Han tog en tredjeplats från ingenstans, hade aldrig hört talas om spelet tidigare. Riktigt starkt. Daniel, som var med och kämpade om en top 3-plats, åkte på en tiondeplats, inte så bra för hans totala score..
 
 
Nytt för i år var att vi bytt ut genren "musik" till "pussel". Vi kände att det är bredare och mer rättvist (annars står bara Nicklas och Jonas där med sina Guitar Hero-gitarrer och gör upp om topplaceringarna). Vi valde att börja med spelet Zoo Keeper, till Nintendo DS.
Något som visade sig vara ett bra val, tycker jag. Nybörjade kunde förstå det och få riktigt bra poäng. Det märkte man inte minst på Linnea, som slog alla andra (utom Nicklas) med hästlängder. Aldrig spelat tidigare. Riktigt bra, och 10 poäng till henne i den grenen!
 
Racerspelet till Nintendo 64. Speciellt för att man kan köra både bil, svävare och flygplan (!). Vi valde ut en av varje bana så man fick prova på allt.
Det tror jag inte Jonas är så glad över. På svävarbanan upptäcker han en vallgrav som det knappt gick att ta sig upp för, och senare fastnar han på kanten av ett fartyg och kan inte ta sig loss. Han som har spelat spelet när han var yngre så mycket fick nöja sig med en åttondeplats. Vann gjorde såklart Nicklas (med 22 hundradelar över Olle i finalen!).
 
Fightingspelet i år är både mitt och Nicklas favoritspel. Nytt var dock att vi körde på 360 istället för PS2. Alla lottades in i ett avancerat poolschema som bara jag förstod mig på.
 
Stackars Anders, som tänkte glänsa i denna gren, kom i pool A, samma som Nicklas och fick sluta som tvåa. Trea kom Thomas i den poolen och fyra Linda (sedan möttes de tre ettorna i ytterligare en pool, tvåorna i en och treorna i en).
 
I pool B vann (såklart) Erik, för han är en rackare på fighters i största allmänhet, men framförallt detta spel, tvåa kom Daniel, trea Martin och fyra Mattias. 
 
pool C (där de var 5 personer istället för 4) vann Jonas på seträkning för både han, Olle och Zebbe hade alla vunnit 3 matcher och förlorat 1. Fyra och femma kom Linnea och Alexandra.
 
När de tre treorna mötte varandra blev resultatet att Martin vann över både Olle och Thomas med 2-0. Olle vann sedan i en spännande match över Thomas med 2-1. I poolen med tvåorna ägde Anders, 2-0 i båda matcherna. Zebbe tog Daniel med 2-1, så nära! Jonas fick spö av Nicklas med 1-2 och Erik med 0-2. Finalen mellan Nicklas och Erik blev faktiskt mer spännande än jag hade trott (haha!). Erik plockar första set lätt, sedan kommer faktiskt Nicklas igen och tar andra! Erik själv berömmer Nicklas förvånat. Hur ska det gå i sista? Jo, Nicklas förlorar, men inte stort. Duktig duktig! 
Efter Garoutävlingen var allt färdigspelat. Jag tog med mig stora poängtavlan och lapparna från frågesporten (vi hade, som förra året, en frågesport med 20 frågor som rullade i köket med ett separat pris. Kolla in frågorna om du vill här) och gick in i ett sovrum och räknade ihop poängen.
Där ute spelade de Trials Evolution i spänd förväntan. Vem skulle vinna? Eller, faktiskt, vem som skulle komma tvåa var mer intressant..
 
Mycket riktigt, Nicklas hade vunnit. Wohoo. Zebbe och Olle hade båda 16 poäng på frågesporten, men ingen var så bra som Martin Lindell, som tog hem priset med hela 18 poäng av 20! (enda felen var doktorfrågan och varifrån "do the barrel roll" kommer ifrån). Sedan släppte jag bomben att Jonas och Erik låg på delad andraplats med 42 poäng var. 35 minuter kvar tills sista tåget går. Jag hade förberett för en sådan händelse och tog fram min lilla box med 5 utslagsspel i. Hunden Maggie trodde att det var en leksak jag skakade och erbjöd sig att plocka en lapp åt oss. Vilket hon gjorde. (It was soo cute!) 
Jumbopriset gick till Alexandra, som kämpade mycket tappert hela kvällen, men ju inte hade spelat så många av spelen innan.
Daniel hade kunnat fightas med Jonas och Erik om en pallplats. Någon jag tror på inför nästa år är Mattias, som man märkte var en riktig gamer. Den mest aggresiva spelaren måste vara Anders, som vid flera tillfällen föreslog att vi skulle förgifta Nicklas för att hindra honom från att vinna. Med lite övning skulle han också kunna hota priserna (kanske ska man dingla med den där Star Wars-LP:n som pris för honom nästa år för att få honom motiverad..?)
 
Det ska också nämnas att vi hade flera som uteblev pga sjukdom i år, och som hade kunnat hota Nicklas. Både Jouhaine och Ludwig är kungar på fighting och shooterspel. Vi hoppas på dem nästa år!
 
 Här har vi hela gänget (i lite konstig ordning); jumboplatsen, trean, tvåan, ettan och så quizvinnaren.
Grattis till er alla!
Sedan rusade (nästan) alla till sista tåget. Kvar blev gänget som skulle sova över. Erik hade bilen och det är ju ganska långt till Borlänge för Mattias och Linda. Vi fem hade det dock svintrevligt med en hel del shottar, Buzz, Beer Pong och väldigt djupa diskussioner..
 
(Bild 1, 6-8, 10, 14, 25, 26, 29-36 (basically alla som är skarpa och bra) är Linda Medelbergs bilder)
 
Tar tillfället i akt och tackar alla som kom! Är sjukt nöjd att folk drack ölen, bålen, åt upp alla mina bakverk, svarade på quizet, spelade när och vart jag sa åt er, gjorde ert bästa, var så himla trevliga osv osv. Hoppas att vi ses nästa år också på Nicklas Cu.. jag menar FAnnicklas Cup ;)

RSS 2.0