Fannicklas Cup 2014

Lördagen 26/9 gick den femte Fannicklas Cup av stapeln i vår nya lägenhet i Solna!
Hela 26 personer deltog, vilket var hur kul som helst! Här kommer bilder och resultat från kvällen!
Racingspelet i år var Trials, till 360. Container Rush var banan. Många hade övat innan. Nicklas är redan väldigt bra på spelet. Jag höll listan hemlig med allas tider, så man inte kunde se de andras tider, det var lite av ett genidrag. Reglerna var nämligen att man bara fick köra en gång, och om man vill får man välja att skippa den omgången och köra igen, men då måste det bli den tiden!
De flesta valde att köra på sin första tid, men ett par valde att göra om och tog in från 2 sekunder till 2 minuter! (Jan däremot valde att köra om och förlorade 12 sekunder, oops!)
Lite nervositet och obeslutsamhet. Tommy funderade länge på om hans tid skulle räcka, men till slut bestämde han sig för att behålla den (något som var bra, eftersom han vann den grenen!). Väldigt tight i toppen på Trials alltså! Bästa tiden var på 34 sekunder & 14 tusendelar och Jonas på fjärdeplatsen fick 35 sekunder och 573 tusendelar, puh! Bästa kvinna (de har ju en egen klass också!) var Sophie på 00:41:274!
Här är allas tider:
På arkaden spelades det klassikern Space Invaders! Där skulle man få så mycket poäng som möjligt, och det fick Mattias, ganska ohotat. Väldigt jämnt i botten, såväl som i toppen.
Shooter detta år var gamla Super R-type till SNES. Det visade sig vara ganska segt och ta lång tid för varje spelare, och när man dog var man tvungen att börja om från början av den banan, så ganska enformigt att kolla på. Folk kämpade på dock och var jätteduktiga!
Både Mattias och Jonas hade övat innan, och fick således också bra poäng; 129 700 respektive 133 900. Det gav dem en femte- och en fjärdeplats. Linus kom in och överraskade med väldigt fina poäng, 152 200. Trea slutade han. Sophie var, igen, bästa kvinna med 114 300 poäng.
Shootergurun Erik kom in och, inte så överraskande, tog ledningen med över 200 000 poäng! Han kom ända till fjärde banan, men av någon konstig anledning kommer Nicklas (såklart) in, kommer till andra banan, och vinner över Erik med ynka 6000 poäng! (Det hade varit välbehövliga 2 poäng för Erik, visar det sig sedan!)
Efter att de tre individuella grenarna var färdiga lottades alla in i högt avancerade poolscheman (bara Fanny förstår sig på) för att spela Super Smash i stora rummet och Puyo Puyo i lilla rummet. 
Här visste vi inte hur det skulle gå. Nicklas har spelat det en del, men hans favorit är Super Smash till 64, så det kunde gå hur som helst. Lucy visste vi skulle gå långt, hon är superduktig på just det spelet!
Första matchen var viktigast. De två bästa går vidare till A-slutspel och de två som åker ut först (dvs förlorar) går vidare till B-slutspelet. I match A gick Lucy + Jenny vidare, i match B: Jonas + Linda, match C: Kristofer & Kajsa, match D: Anton + Olle, match E: Erik + Anders, match F: Nicklas + Linus, match G: Sophie + Fabian.
I semifinalerna i A-slutspelet hade vi Lucy, Jonas, Nicklas och Anders i den ena (Lucy + Nicklas gick vidare) och i den andra var det Sophie, Olle, Kristofer och Anton (de två sistnämnda gick vidare)
Finalerna var väldigt spännande! Erika glänste i B-slutsfinalen. Där vann hon, tvåa kom Tommy, trea Martin och fyra Daniel. I A-slutspelsfinalen kom Kristofer fyra, Nicklas trea, Lucy tvåa och Anton vann! Oj, vad spännande det var att titta! (finns på film, men väntar med att lägga upp det)
(Katten Falcon var populär. Han vandrade från en famn till en annan hela kvällen)
I detta pusselspel körde man en mot en. När man är duktig på sin sida dumpar man en massa stuff på den andres sida, tills den, förhoppningsvis når toppen och förlorar. Vi hade här 7 olika pooler, med 4 eller 3 personer i varje, sedan möter alla varandra och så ser man vilka två som vunnit flest matcher! De går vidare till slutspel!
Poolvinnarna (men även tvåorna gick vidare som sagt) blev Zebbe (3-0 i matcher), Erik (2-0), Maria (3-0), Martin (2-0), Tommy (3-0), Sophie (2-0) och Nicklas (2-0)
I slutspelet var det vanligt cupschema, förlorade man en match är man ute. Nagelbitande att kolla på! Zebbe slog ut Anders i första matchen, Erik slog ut Kristofer, Anton vann över Kajsa, Jonas vann över Tommy, Linda vann över Sophie (den enda pooltvåan som lyckades slå en pooletta!).
I kvartsfinalerna åkte Maria ut mot Sebbe, Anton åkte ut mot Erik, Jonas blev besegrad av Linda och Mattias slog ut Nicklas! 
Semifinalerna var mellan Erik och Zebbe, båda hade gått helt obesegrade till denna punkt. Zebbe satte ner foten och vann den matchen. Mattias och Linda - båda hade åkt ända från Borlänge för att vara med - spelade mot varandra i en rysare! Mattias lyckades dock knipa vinsten, men hon kämpade tappert ända in i det sista!
Finalen blev relativt odramatisk mellan Mattias och Zebbe i och med att sistnämnde visade vem som var mästaren ganska snabbt! Imponerande uppvisning!
 När alla spel var avslutade var det bara att räkna ihop poängen lite snabbt (folk hjälpte till, tack för det!), 
och så köra prisutdelning! Priserna var i år dessa:
(Fr. v: Ettan, tvåan, trean, quizvinnaren, dampriset (pokalen till vänster också!), hemliga priset och så jumbopriset) Stora pokalen är vandringspokalen man får sitt namn inristat i, det står "Barklund" 4 år i rad nu...
Vi får inte glömma bort quizet som rullade hela kvällen! Jättekul att så många är med och tävlar och chansar! Jag gjorde det väldigt svårt i år med flit, för förra året fick Martin hela 18 poäng av 20 (och det går ju inte att man får alla rätt heller, tänkte jag)!
Klicka på lilla bilden för att se frågorna stort!
Poängen är av 19 i år dock, för en fråga var felskriven, så jag plockade bort den. Vinnaren blev Zebbe, med 15 rätt! Tvåa kom Anders och Martin, med 14 rätta svar vardera.
Närmare klockan 2 på natten var jag redo att köra prisutdelning. Här har vi allas slutpoäng!
 Som ni ser så vann Nicklas, ännu en gång. 45 poäng. Tvåa kom Jonas iaf, med 42 poäng. Väldigt tight i toppen då vi har trean Mattias på 41 poäng och Erik endast en poäng efter!
Den väldigt prestigefyllda damtävlingen vann Sophie, med 34 poäng! Tvåa kom Lucy med 29 poäng och trea kom Linda med 26 poäng. Nästa år kommer det bli väldigt spännande! (i båda klasserna eftersom Nicklas pensionerar sig efter i år, så då är nog många sugna på förstaplatsen där också!) Kul att det var hela 9 kvinnor med och tävlade (och då saknade jag ändå två som skulle kommit om det inte varit för varsin släktträff. De kommer kämpa om bucklan också nästa år, Sophia och Linnea!)! Bara för två år sedan hade vi 8 tävlande i hela tävlingen, så det måste man säga är framsteg! Här är alla deras poäng:
Alex vann jumbopriset på 10 poäng, precis som förra året. Gladare sistaplatsare får man leta efter, haha! Här är alla vinnarna:
(Alla bilder som är märkta med "LM" är Lindas bilder!)
 
Väldans, vad lyckat det blev! Stort tack till alla som kom och var med, som var med ända till prisutdelningen, som var så himla trevliga, och, framför allt, åt mina snacks! Ni är bääst! Vi ses nästa år! 
 
SPELEN för nästa års Fannicklas Cup är redan bestämda, skriv upp dem, köp dem redan nu! Retrospelsmässa i Västerås 4 oktober!
Börja öva redan nu! ;) Ciao!

RSS 2.0