Fannicklas Cup 2016

Årets Fannicklas Cup höll till i en festlokal i Stureby. 19 personer kom, ett mycket bra antal! Det tråkiga var att det inte fick hålla på längre än till midnatt, så turneringsschemana fick ändras i sista sekund och bli mycket kortare än det var tänkt från början.
De som får pris är ettan, tvåan, trean, bästa dam, den som har flest rätt på quizet och så den som kommer sist.
Det blev tyvärr en missräkning som gjorde att vi inte kunde ha Puzzle Bobble, så vi var tvungna att improvisera ett annat spel. Kategorin var visserligen pussel, men spelet blev Frogger. En favorit i repris för de få som var på den allra första Fannicklas Cup, då Frogger användes som utslagsgren till de två som hade högst poäng (Nicklas och Jonas - Nicklas vann med endast 100 poäng). 
Ett väldigt svårt spel från 1981, flytta groden över vägen utan att bli påkörd av bilarna.
 
Georgos fick över 6000 poäng på sin testrunda men fick nöja sig med en tredjeplats och 5260 poäng. Tvåa kom Jonas med 5350 poäng. Bäst var Fabian med sina 5650 poäng, bra jobbat!
Årets spel i racingkategorin blev Colin McRae: Dirt 2 (2009), till Nintendo DS. De som hade övat kom i toppen, men jag blev väldigt imponerad över allas tider! Och tajt som tusan blev det också! Snabbaste tiden var Jonas 1 minut, 14 sekunder och 53 hundradelar. Tvåa blev Sophie på 01:18:08 och trea (igen) blev Georgos på 01:18:43!
En av två turneringar var i den gamla klassikern Pong från 1972, kategorin var arkad. För den som har missat är Nicklas regerande SM-mästare (med två silver innan dess), han utmanade lite folk under kvällen (men var inte med i tävlingen såklart), ingen lyckades rå på honom ;)
19 är en ojämn konstig siffra, så vissa får spela fler matcher, liksom kvala in till åttondelsfinalerna.
I kvartsfinalerna i A-slutspelet slog Peter C ut Sophie, Julius slog Johan, Olle slog Georgos och Daniel tog ut Monica.
I B-slutspelet såg vi Jonas slå Ludvig i semifinal ett och Fabian slå Lucy i semifinal 2. Superrafflande final i B-slutspelet mellan Fabian och Jonas, som Jonas vann med ynka 15-14!
Superspännande semifinaler då Julius slog Peter C och hamnade i final mot Daniel, som vann över Olle. 
Mycket spännande final som Daniel vann! Snyggt jobbat!
I detta gamla Gamecube-spel från 2002 skulle man spela minispelet "Pane in the neck" och krossa alla 22 rutor på så kort tid som möjligt. Här hade en hel del människor övat innan, och vi fick några riktigt bra tider!
Dealen var att man fick göra det tre gånger och den bästa tiden var den som räknades!
Monica, som aldrig kört spelet tidigare, kom in på en tredjeplats med den fantastiska tiden 19, 6 sekunder. Erik, som inte kört spelet på ett decennium fick 18,4 sekunder och den alltid fantastiska Jonas (som har ett helt galet rekord när han övat hemma) fick hela 14,6 sekunder under press! Snyggt!
(Tiden ovan är den bästa vi såg under kvällen som Daniel gjorde (men som tyvärr inte räknades))
Sista spelet för kvällen var fightingspelet Mortal Kombat X, precis utkommet till Xbox One.
Georgos slog Fabian i semifinalen i B-slutspelet, och Jonas slog ut Sophie.
I finalen i B-slutspelet var det Jonas som blev segrare över Georgos.
I kvartsfinalerna i A-slutspelet var det Daniel som slog Peter C med 2-0, Lucy slog ut Johan med 2-0, Olle vann tajt över Anders C med 2-1 och Erik slog Andreas med 2-0.
Semifinalerna var superspännande: Daniel blev besegrad av Lucy och Erik tog ut Anders C. Luy och Erik i final!
Mycket kul att kolla på! Lucy gjorde sitt bästa, men kunde inte rå på fighting-gurun Erik, som vann med 2-0. 
Quizet var supersvårt i år, namnge karaktären i spelet.
Bäst var Erik med hela 18/25 rätt. Tvåa var Olle med 15/25 och sen var det en massa på delad tredjeplats med 9 av 25 korrekta svar.
 
(Klicka på quizet för att se facit)
 
Fick hjälp att rätta av mina happy helpers, tack för det! (speciellt tack till Laura, som var en jättebra hjälpreda under hela kvällen! <3)
Efter att ha räknat ut allas poäng visade det sig att vi var tvungna att ha två (!) utslagstvälingar. Först om vem som skulle få jumbo-priset av Alex och Jessika. Det är lite konstigt att kämpa om vem som ska få priset om sista plats, men vi bestämde att vinnaren av "Kung Foot"-matchen skulle få det!
Det blev Jessika som vann fotbollsmatchen i Rayman Legends med 5-2! Så hon fick åka hem med priset (och båda var nöjda med det, så det var ju bra)!
Den andra utslagstävlingen blev med de två bästa damerna som fick delad sjätteplats på 34 poäng! De fick också göra upp i en fotbollsmatch.
Det började väldigt jämt, båda började komma in i spelet. Sen drog plötsligt Monica ifrån med några snabba mål.
Matchen slutade på 9-5 till Monica, som då blev bästa dam Fannicklas Cup 2016 och kommer få sitt namn ingraverat i pokalen (där det redan står 2014 Lehmann, 2015 Lehmann, så det var kanske rättvist ;P)
Mycket känslor vid prisutdelningen. Jag var så lycklig att jag fick dela ut pris till klasskompisen Georgos, som kom trea. Det var hans första gång på Fannicklas Cup och han siktar redan på bättre placering nästa år, kul!
Tvåa kom Erik (som tidigare år kommit 2:a, 3:a, 4:a, 5:a och nu 2:a!), han fick även med sig quizpriset! Något han är van vid, att ta både pallplats och quizpris!
Extra mycket glädje var det att få utannonsera årets vinnare. Han är den enda som varit med alla 7 (!) åren, ända från 2010. En gång med halsfluss! Han har kommit 2:a (men hade som sagt samma poäng som ettan, åkte ut på utslags-Frogger), 4:a, 3:a, 2:a, 2:a, 4:a (men hade samma poäng som tvåan, åkte på utslagnings-spel igen) och nu ÄNTLIGEN etta. The one and only: Jonas.
Han norpade årets Fannicklas Cup-pokal från regeande mästaren Daniel, som kom på en tight fjärdeplats.
Det var överhuvudtaget otroligt jämt i poäng mellan andraplatsen till femteplatsen.
Här har vi årets vinnare! Fr v: Georgos (3:a), Jonas (1:a), Erik (2:a och Quizvinnare), Monica (Bästa Dam), Jessika (Jumbopriset)
Hade en så fantastisk kväll, verkligen typ den roligaste cupen hittills. Alla var så himla självgående och duktiga att jag kunde få gå runt och faktiskt hänga med folk och prata om andra saken än turneringen. Hade så himla kul! Och jag tror att deltagarna hade det också, det märktes på all positiv feedback, tack som tusan för den, det värmer!
(Johans bild på vinnaren)
 
Vi slutade precis lagom vid 23.30, perfekt att packa ihop snacksen och drickan och ha efterfest i min lägenhet! Kul att så många kom dit, hade sjukt kul på den också med Singstar, Beer Pong och bara trevligt häng!
Igen, kan inte tacka alla som var där nog. Både jag och Nicklas kan inte komma över hur lyckat NI gjorde det. Älskar er, vi ses nästa år! ;)

RSS 2.0