Fannicklas Cup 2017

Den åttonde (!) upplagan av Fannicklas Cup hölls i samma lokal som förra året, i Stureby.
Det var mycket folk som var sjuka och inte kunde komma, men 12 tappra personer deltog i tävlingen iaf!
Årets spel i "racing"-kategorin blev speedrun på första banan i klassiska Super Mario Bros.
Alla gjorde tre försök och så skrev man upp alla tider och den bästa tiden räknades. Failade man tre gånger får man 0 poäng (ingen som gjorde det i år, alla var jätteduktiga!)
Fyra stycken fick samma bästa tid, 346 (ju högre, desto bättre), så alla de fick göra en extra gång. Bara ett försök, bästa tiden kommer etta, nästa tvåa osv.
På denna extra runda fick Daniel 348 (perfect score!), Fabian 346, Jonas 345 och Georgos failade tyvärr (så kom fyra allt som allt i den grenen).
I fighting-genren gick vi lite utanför lådan i år och körde min favoritserie, Gears of War. När man kör en mot en så tyckte vi definitivt att det räknades som fighting. Däremot är det ett väldigt svårt spel att behärska, och inte så nybörjarvänligt, så jag kommer nog hålla mig innanför lådan om det blir en nästa gång...
Det var kul att titta på iaf när det blev till lite snyggt spel (och folk fattade hur man hoppade åt sidan för att undvika att bli skjutna).
Det var tre pooler med fyra spelare i varje, där alla möter alla. De två bästa i varje pool går vidare till slutspelspoolerna.
Vidare från Pool A var Titos och Georgos, från pool B Julius och Olle och från pool C Jonas och Lucy.
Titos, Olle och Jonas fick varandra i D-poolen. Jonas kämpade tappert och fick två rundor (av 5) mot Titos, men vann ingen match. Olle var solklar vinnare i D-poolen och förlorade bara en runda mot Titos. Han kom till final.
I E-poolen möttes Georgos, Julius och Lucy. Tajta matcher, men Georgos lyckades bara få två rundor av Lucy, inte mer. Han kom trea. Superspännande match mellan Julius och Lucy, som sistnämnade vann med 3-2. Lucy i final alltså.
Ännu en gång ser vi Lucy i fighting-genrens final! Hon brukar se sig besegrad av nationella fighting-mästaren Eric, men i år var det veteranen Olle som vann finalen! Superbra jobbat av Lucy och allihopa iaf!
Pusselspelet i år är en av mina favoriter: Bejeweled 3! Här spelandes på Nintendo DS.
Man skulle alltså försöka få så mycket poäng som man kunde på "Lightning Mode", en svår kategori som går på tid och ger belöningar om man tar vissa små klockor. Några hade övat, andra inte. Det märktes ganska tydligt vilka som hade det. Jonas vann ö-höverlägset på poängen 1 193 600 (inte hans rekord, ska sägas) och Sophie kom tvåa på sitt personbästa 476 900 poäng. Trea kom Julius med 284 500, snyggt jobbat!
Efter det sedvanliga krånglet med arkaden så höll det på att inte bli något Zoom i år. Magikern Jonas fixade det dock genom att snabbt installera en Mega Drive-emulator och spelet på min laptop, så det spelet kördes ändå, yay! Få så hög poäng som möjligt på denna lilla pärla.
Något vi inte hade förutsett var dock hur bra folk skulle vara på spelet. När Titos väl spelat över en halvtimme kom vi på att det var bäst att sätta ett tak på poängen man kunde få. Vid 20 000 får man sluta spela och har "vunnit" grenen, sa vi.
Och det var bra det, för hela tre personer kom upp i den poängen!
Det hade såklart varit kul att se vem som hade nått längst, men vi ville inte hålla på hela natten. Så både Jonas, Daniel och Julius fick se sig som vinnare i Zoom och arkadkategorin!
I "surprise"-kategorin hade vi mini-spel i Mario Party 6! De två första i varje grupp går vidare till A-slutspelet och de två sista kommer till B-slutspelet. Därefter åker man ut! I första omgången spelade alla "Cannonball run".
I första gruppen gick Daniel och Titos vidare (Lucy & Peter till B-slutspel), i andra gruppen var det Fabian och Julius (Olle + Sophie till B-slutspel) och i sista gruppen var det Georgos och Jonas som gick till A-slutspel (Monica och Alex till B-slutspel).
I första omgången i B-slutspelet var det dags för "Hyper Sniper", där gick först Peter och Sophie vidare till B-slutspelsfinal, och i den andra gruppen Olle och Lucy.
I B-slutspelsfinalen var det "Granite Getaway", spring iväg från en stor rullande sten och bli inte platt som en pannkaka! Basically. Etta kom Lucy, tvåa Sophie, trea Peter och fyra Olle.
Även A-slutspelet körde Hyper Sniper, och där kom Titos, Julius, Daniel och Jonas till final! Det var meningen att alla fyra samtidigt skulle köra Lift Leapers, men eftersom en Gamecube-kontroll var lite konstig fick de köra bäst tid en och en istället!
Daniel vann på 50 sekunder och 96 hundradelar. Tvåa blev jättetajt Titos på 1:12:18 och trea Jonas med 1:12:36! Bara 18 hundradelar ifrån! Fyra kom Julius med 1:17:10. Bra jobbat allihopa!
Årets quiz handlade om spelomslag. Antingen säga vilket spel det var, från vilket spelomslag detaljen var tagen, vad eller vem saknades från omslaget etc. Folk var duktiga och tyckte att det var roligt!
Inte så förvånande blev det Olle som vann quizet! Han är en van quiz-vinnare och en riktig allvetare när det kommer till tv-spel! Hela 18 av 25 rätt fick han! Nästa person (om man inte räknar Nicklas som gjorde det men inte kunde vinna priset) var Jonas på 13 rätt!
Mitt favoritsvar var nog på frågan där det skulle stå "Metal Gear Solid: The Twin Snakes" och Monica skrev "Mega Spy wowow". Kanske blir det ett pris nästa år, roligaste quiz-svaret xD
Klicka på bilden för att se årets quiz!
I år hade vi fler priser än nånsin, bara fåniga småsaker för att det var kul! Från vänster nedan: Ettan, tvåan, trean, bästa dam, quiz-vinnaren, bästa individuella prestation, snyggast strumpor, snyggast vinnargest, gladast över hens prestation, jumbo-priset (för den med sämst poäng).
Alla mina fina pristagare <3:
Riktigt besviken på folks tråkiga grå, vita och svarta strumpor, men som tur var stack Monicas ut litegrann från mängden! :)
Årets vinnare: Ettan Jonas, ettan Lucy, tvåan Daniel och trean Julius:
Det var väldigt tajt, som vanligt, med poängen!
Några få drog till mig efteråt och hade obligatorisk Beer Pong och efterfest (och ja, hela bålen gick åt! :O). Mycket gemytligt!
Här är en liten video som Peter live-streamade, ifall man är nyfiken! Tack alla som kom för en fab afton!!! <3

RSS 2.0